Layout handlar om skönhet

Lär dig redigera och organisera bilder i Photoshop CS4., arrangera text och bild på ett visuellt tilltalande sätt i Indesign. Eller att göra webbsidor i Dreamweaver.

Photoshop CS4 från börjanGå Sensus grundkurs i Photoshop. Gå en rundtur för att sedan spetsa dig.Moderskeppet (Photoshop)Gott om pedagogiska övningar och välgjort material.WebbdesignLänkar för dig som vill lära dig lite mer om Webbdesign.

Övningar

Typografi

Alla som skriver borde kunna något om typografi. Här lär du dig bland annat mer om teckensnitt, optiska mittpunkten och gyllene snittet. Övningen är gjord av Pernilla Zirn.

Bildbehandling från Grunden

Lär dig Photoshop från början. Börja med att gå en rundtur och välj sedan vad du vill lära dig. Vi delar in vårt photoshopmaterial i kategorierna: Rundtur, Markering, Lager, Justeringar, Retusch, Anpassa och Tips & tricks. Övningarna är gjorda av Pernilla Zirn.

Webbdesign. XHTML och CSS

Om du vill lära dig att göra hemsidor, måste du då lära dig från grunden? En liten genomgång om hur du kan tänka i början. Grundstruktur i XHTML och CSS. Mappstruktur. Lite övningar.

Dreamweaver CS5

Dreamweaver är det program som är mest använt när du väl lärt dig HTML och CSS. Samtidigt som du drar igång ett eget projekt kan du göra dessa övningar.

Färglära

Lär dig lite mer om hur färger fungerar!

Sökmotorspositionering - SEO

Hur gör du för att din hemsida ska komma högt upp i Google, här är några enkla tips.